Een nieuwe naam, een nieuwe focus op mannenmode

https://www.indestermode.be/uploads/inhoud/IMG_0001kl-inh.jpg

U-MEN Fashion, voordien In de Ster Mode, is al meer dan 100 jaar een vaste waarde in de Bergstraat en één van de bekendste modezaken van Heist-op-den-Berg.

De stichters, Frans Van Den Bosch en Alena De Cuyper begonnen in 1920 een kledingwinkel in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. Alhoewel de winkel meteen "In de Ster Mode" heette, spraken veel mensen over "bij Franske Bosch". Zij verkochten stoffen aan de meter, ondergoed, werkkleding en mannenmode. 

Martha, de dochter van Frans en Alena en gehuwd met Alphons De Kepper, zette in 1944 de zaak verder als tweede generatie. In 1958 stapte zoon Joseph De Kepper als derde generatie mee in de zaak.

In de jaren '60 werd de winkel in de Bergstraat nr.31 te klein. Daarom werd in 1968 het huidige pand, dat toen een warenhuis was, aangekocht. In dat jaar kwam ook José, de vrouw van Joseph, mee in de zaak werken. Het werd een grote modezaak met twee ruime verdiepingen waar niet alleen mannenmode maar voortaan ook damesmode verkocht werd. In de loop der jaren werd de winkel nog verschillende keren vernieuwd.

Sinds 1995 staat de vierde generatie aan het roer, Marc De Kepper en zijn vrouw Karen. Na vele jaren dames- en mannenmode te hebben verkocht, beslisten ze in 2022 om zich volledig te specialiseren in mannenmode. De naam “In de Ster Mode” werd omgedoopt tot “U-MEN Fashion”. De naam “U-MEN” is een woordspeling van de woorden “men” en “human”. “Men” verwijst naar mannenmode en “human” naar het feit dat iedereen welkom is om kleding uit te kiezen waar men zich goed bij voelt.

U-MEN Fashion, we care for what you wear!

 

De winkel in 1968

 

In 1968, op de eerste verdieping

Cinema Flora reclame